Blog
OYSTER SOSLU TAVUKLU NOODLE
01.06.2014 13:54malzemeler:
½ kg tavuk göğüs, kuşbaşı kesilecek
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 sap taze soğan
300gr brokkoli
1 orta boy havuç, jülyen kesilmiş
6 adet istiridye mantarı
1 havuç
½ kap oyster sosu
1 çorba kaşığı susam yağı
½ kap tavuk suyu
3 diş sarımsak, dövülmüş
1 paket noodle
1. Genişçe bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın. tavukları tavaya koyun ve yüksek ateşte soteleyin. Tavayı fazla doldurursanız tavuklar su salar, gerekirse iki ayrı partide pişirebilirsiniz. Pişen tavukların yağını süzüp ayrı bir yere alın.
2. Wok’ta, ya da derince bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağı ısıtın. Havuç ve brokkolileri diri kalacak şekilde 3-4 dakika yüksek ateşte soteleyin.
3. Sosları, susam yağı ve sarımsağı karıştırın. Tavaya ekleyin. 1 dakika çevirdikten sonra 1/2 kap tavuk suyunu da ekleyin.
4. Noodle’ları paket üzerinde belirtilen süreye göre haşlayın.
5. Noodle ve tavuğu wok tavada sebzelerı ekleyip 2 dakika kadar pişirelım Kıyılmış taze soğan ıle servıs yapın afıyet olsun
İlk Blog
17.05.2014 11:21Hakkımda
Etiketler
Etiket listesi boş.